јануар 2, 2023

Дан факултета и промоција дипломираних студената

У петак, 30.12.2022. године, поводом 29 година од оснивања и рада, на Технолошком факултету у Зворнику Универзитета у Источном Сарајеву обиљежен је Дан факултета и одржана свечана промоција дипломираних инжењера и професора биологије.

У академској 2021/2022. години на Технолошком факултету дипломирало је 20 студената на основном студију, 16 студената на студијском програму Хемијско инжењерство и технологија и 4 студента на студијском програму Биологија.

Декан проф. др Драган Вујадиновић је у свом говору истакао да Технолошки факултет у Зворнику има незамјенљиву улогу у нашем региону на пољу образовања инжењера, мастера и доктора наука из области хемијске и прехрамбене технологије, као и професора биологије.

Такође, ове године уписана је и прва генерација на новом мултидисциплинарном мастер студијском програму из области мониторинга вода и екологије, а који је проистекао као резултат зеједничке међународне активности на ЕРАСМУС пројекту ECOBIAS.

Посебну захвалност изразио је Влади Републике Српске и градоначелнику Града Зворника на подршци за реконструкцију зграде факултета, као на несебичној подршци Градске управе  града Зворика на челу са градоначелником која стипендира и у овој школској години 20 најбоље рангираних првоуписаних студената у износу од по 5ооКМ.

Промовисаним инжењерима и професорима биологије дипломе су уручили  ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић и декан факултета проф. др Драган Вујадиновић. Свечаности су присуствовали и продекан за наставу Медицинског факултета из Фоче проф.др Ирена Младеновић,  шеф кабинета града Зворника Драгана Милошевић, продекани, професори, представници привреде и други пријатељи факултета.

Свим дипломцима још једном честитамо и  желимо пуно успјеха у животу и будућем раду.

Please Post Your Comments

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *