децембар 29, 2021

Министарство наградило седам радника факултета за научну изврсност

Знање је генератор привредног раста, а истраживања и иновације су кључ за прелазак у економију засновану на знању. Савремено тржиште карактеришу перманентна неизвјесност и потреба сталног прилагођавања што је могуће остварити само системским улагањем у истраживање и иновације.

Стога Mинистарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске сваке године подстиче научну изврсност и продуктивност научноистраживачке и образовне заједнице.
Министарство усмјерава своје ресурсе путем конкурса за награђивањем научне продуктивности у међународним референтним часописима и награђивање за научна достигнућа а јуче су објављени резултати конкурса за 2021. годину.

Технолошки факултет Зворник са задовољством може посматрати резултате конкурса јер се на листи од 149 награђених аутара из Републике Српске налази чак 7 колега са нашег факултета што је резултат који само потврђује изврност научноистраживачког рада који се спроводи на факултету. У прве две категорије су рангирани аутори по цитираности за одређене своје радове а од треће до седме категорије је извршена категоризација према научном значају међународних референтних часописа у којима су аутори објавили своја истраживања и сви награђени са нашег факултета су конкурисали по овом основу.

Честитамо доц. др Милану Вукићу и ма Мирјани Берибаки (трећа категорија) ма Марији Риђошић (четврта категорија), проф. др Драгану Вујадиновићу (пета категорија), доц. др Весни Гојковић Цвјетковић и ма Данијели Рајић (шеста категорија) и проф. др Светлани Пелемиш (седма категорија).

Резултате конкурса можете преузети на сљедећем линку.

Please Post Your Comments

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *