јул 7, 2021

Семинар „Квалитет вода“

Семинар „Квалитет вода“ организује се традиционално (24. пут) у оквиру јесење „Школе за заштиту животне средине“ од 08-10. септембра 2021. године.

Организована предавања, дискусије и курсеви имали су бројне теме, од заштите ресурса вода, квалитета воде за пиће, мониторинга површинских и подземних вода, анализе и санације контаминираног седимента, процене ризика, технологија припреме воде за пиће и отпадних вода до европског и националног законодавства у овој области.

Ове године биће обрађене теме:
1. Унапређени процеси оксидације у третману вода
2. Отпадне воде – циљеви и перспективе
3. Приоритети у управљању отпадним водама

Такође биће организована студентска секција: „Значај студија заштите животне средине у заштити вода“ (излагање радова студената основних, мастер и докторских студија).

Оснивањем Фондације „Доцент др Милена Далмација“, омогућено је и учешће студената у Школи за заштиту животне средине у оквиру секције „Значај студија заштите животне средине“, где су студенти имали прилику да презентују резултате свог рада и размене до тада стечена знања. Ове године наставља се укључивање студената у остале активности школе што ће омогућити непосредан контакт са привредним субјектима и потенцијалним послодавцима. Обзиром на неопходне мере током организације, које су у складу са епидемиолошком ситуацијом, ове године предвиђена форма учешћа студената је ОН-ЛИНЕ.

На Семинару, планирано је учешће око 40 студената основних (II, III и  IV година), мастер и докторских студија. Пријављивањем на Пријавни лист студенти стичу право да буду ослобођени плаћања котизације, а омогућено је и да добију до 5 уџбеника и практикума издатих од стране Катедре за хемијску технологију и заштиту животне средине (ПМФ, Нови Сад).

Пријава на учешће врши се попуњавањем приступнице која је у прилогу.
Такође у прилогу је дата и комплетна агенда Wатер Wорксхоп 2021.

Please Post Your Comments

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *