јул 2, 2024

Сарадња са ИХТМ

Институт за хемију, технологију и металургију (ИХТМ), је институт од националног значаја за Републику Србију у саставу Универзитета у Београду.

ИХТМ представља водећу научно-истраживачку институцију у области хемије, технологије и металургије на територији Републике Србије. Основан 1961. године и посвећен изузетно квалитетном и мултидисциплинарном истраживању, развоју технолошких процеса и примени научних резултата у индустрији.

У четвртак, 27. јуна Технолошки факултет Зворник је посетила директорица ИХТМ-а, др Јасмина Стевановић, научни саветник. Том приликом, директорица се упознала са потенцијалима Технолошког факултета Зворник. Разговор и посета резултовали су потврђивањем потребе за интензивирањем сарадње између две институције. Договорено је да се у месецу септембру организује округли сто како би се боље сагледале могућности будуће сарадње.

ИХТМ има тим од преко 150 доктора наука и располаже са најмодернијом опремом и организован је у шест специјализованих научно-истраживачких центара у ИХТМ-у који обухватају различите области, укључујући хемију, електрохемију, микроелектронске технологије, катализу, материјале и металургију, као и екологију и техноекономику.

Верујемо да сарадња Технолошког факултета Зворник са ИХТМ -ом има велики потенцијал за размену знања, истраживање и будући развој факултета. Организовање округлог стола у септембру допринети ће бољем разумевању могућности будуће сарадње и њеном дањем интензивирању.

Please Post Your Comments

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *