јун 13, 2024

Посјета са Пpехрамбено-технолошког факултета Осијек

У уторак, 11. јуна 2024. године, декан Технолошког факултета, проф. др. Драган Вујадиновић, са продеканима, проф. др Миленком Смиљанићем и доц. др Миланом Вукићем угостили су декана Пpехрамбено-технолошког факултета Осијек, проф. др. Јурислава Бабића и наставника факултета, проф. др. Антуна Јозиновића.

Ова посјета представља значајан корак ка јачању веза између Пpехрамбено-технолошког факултета у Осијеку и Технолошког факултета у Зворнику које се од 2018. године развијају интензивно.

У срдачној атмосфери, разматране су могућности за студентске размене, као и сарадњу у области истраживања и развоја и колегама из Осијека је представљен су досадашњи рад и достигнућа нашег факултета.

Током посјете, колеге из Осијека су имали прилику да обиђу факултетске лабораторије и упознају се са могућностима за остваривање интензивније сарадње у будућем периоду. Посебан акценат је стављен на развој капацитета обе институције кроз ERASMUS програм и заједнички научноистраживачки рад.

Значај ERASMUS програма за оба факултета је велики јер омогућава студентима и наставном особљу да стекну драгоцјено међународно искуство и допринесу унапрјеђењу квалитета наставе на оба факултета. Такође, разматрани су конкретни пројекти који би могли бити реализовани у оквиру ове сарадње, са циљем да се оснажи међународна позиција и видљивост оба факултета и поставе темељи за будуће активности које ће доприњети развоју и унапрјеђењу високошколског образовања и научноистраживачког рада у региону.

Please Post Your Comments

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *