април 30, 2024

Стручна посјета студената фирмама у Бијељини

Студенти четврте године Технолошког факултета Зворник, уз пратњу проф. др Зорана Петровића, проф. Владана Мићића и асистента Небојше Васиљевића, су 29.04.2024. године у склопу курса Органска хемијска технологија 2 посjетили компаније „Спектар дринк“ у Бијељини, „Ерић-М“ у Даждареву, „Мљекару Дуле“ у Драгаљевцу и „ЗП комерц“ у Вршанима.

У „Спектар дринку“, студенти су имали прилику да посјете производне погоне и упознају се са технологијом производње разних пића, сирупа, мармелада и шећера у коцки. Затим, у „Ерић-М“ су обишли производне јединице где су се упознали са процесом прераде дрвета и производње пелета. У „Мљекари Дуле“, студенти су имали прилику да виде производне процесе за добијање мљечних производа а у „ЗП комерцу“ су обишли погоне за производњу месних производа.

Посјета фабрикама била је изузетно позитивно искуство за студенте јер су стекли увиде у рад индустријских постројења. Интеракција са стручњацима је доприњела размјени идеја и искустава, док је менаџмент компанија показао велико интересовање за будућу сарадњу са нашим факултетом

Please Post Your Comments

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *