јануар 22, 2024

Универзитет у Источном Сарајеву дио EURO-TITAN пројекта

Универзитет у Источном Сарајеву, Технолошки факултет Зворник, узео је учешће у уводном и радном састанку поводом реализације EURO-TITAN пројекта. У радном дијелу састанка у Бриселу 15. и 16. јануара 2024. године учествовао је проф. др Митар Перушић.

Пројекат је дио подршке програма HORIZON, а Универзитет у Источном Сарајеву са својим Технолошким факултетом заузима посебно место као један од 18 партнера у конзорцијуму и као вођа радног пакета WP 11. Тема састанака била је усмјерена на уводне дискусије о начинима имплементације EURO-TITAN пројекта током наредних четири године. EURO-TITAN пројект, који има за циљ унапређење технолошког развоја у европским земљама, посебно ће се фокусирати на истраживање и иновације у области алтернативе у производњи титанијума.


Професор Перушић истакао је значај активног учешћа Универзитета у Источном Сарајеву у овом пројекту и истакао да ће њихова улога у конзорцијуму допринети јачању европске сарадње у области науке и технологије. Очекује се да ће имплементација EURO-TITAN пројекта имати значајан утицај на технолошки напредак и интернационалну сарадњу међу партнерима у наредним годинама и посебан значај за развој и међународну препознатљивост Универзитета у Источном Сарајеву и Технолошког факултета у Зворнику.

Please Post Your Comments

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *