децембар 30, 2023

Свечано обиљежен јубилеј 30 година Технолошког факултета Зворник

У сриједу, 27. децембра, Технолошки факултет Зворник Универзитета у Источном Сарајеву свечано је обиљежио значајан јубилеј – 30 година постојања и рада.

Тим поводом, у холу факултета откривен је барељеф проф. др Немање Поповића оснивача и првог декана Технолошког факултета у Зворнику.

Проф. др Немања Поповић је рекао да је посебно поносан да је имао срећу да дочека дубоко поштовање својих некадашњих студената данас врсних стручњака и научних радника, који су му на овај начин одали почаст.

Поводом јубилеја у Дому омладине у Зворнику одржана је свечана академија којој су присуствовали посланици у народној скупштини Републике Српске, градоначелник Зворника, начелници општина,  ректор Универзитета у Источном Сарајеву, професори, представници привреде и многи други гости.

Технолошки факултет у Зворнику већ 30 година има незамјенљиву улогу у региону на пољу образовања инжењера, мастера и доктора наука из области хемијске и прехрамбене технологије, заштите животне средине и професора биологије. До сада је на факултету дипломирало 539, магистрирало 46, мастерирало 54 и докторирало 34 студента, рекао је у свом говору декан факултета проф. др Драган Вујадиновић.

На свечаној академији, у знак захвалности за успјешну сарадњу и допринос развоју наставе и научне д‌јелатности на факултету, дод‌јељене су повеље, плакете и захвалнице заслужним институцијама, наставницима, привредним субјектима и појединцима.

Повеља је уручена проф. др Немањи Поповић, председнику Владе Републике Српске Радовану Вишковићу, те академику Драгољубу Мирјанићу. Повеље су дод‌јељене и градоначелнику Зворника Бојану Ивановићу, проф. др Миладину Глигорићу, проф. др Живану Живковић и постхумно проф. др Радмили Савић. Уручена је повеља и Министарству за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске, министру Бојану Випотник.

Плакете су уручене редовним професорима који су у сталном радном односу на факултету и то проф. др  Драгици Лазић, проф. др Драгану Тошковић, проф. др Милораду Томић, проф. др Горану Тадић, проф. др Митру Перушић, проф. др Владану Мићић, проф. др Светлани Пелемиш, проф. др Љубици Васиљевић, проф. др Пери Дугић. Такође, плакете су додјељене и фирмама Јокић инвест и Зворникпутеви, Републичкој дирекцији за обнову и развој, Фонду за заштиту животне средине Републике Српске, Академији науке и умјетности Републике Српске, Зеохему, Алумини, Елкеру из Љубовије,  проф. др  Снежани Радуловић и  проф. др Срећку Стопић.

Захвалнице су, између осталих, дод‌јељене и најбољим студентима IV године 2022/2023, Анђели Ристић чији просјек је 9,82 и Ениси Мухић чији просјек је 9,38.

Please Post Your Comments

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *