децембар 15, 2021

Студенти посјетили Рафинерију уља Модрича и Оморика рециклажа Добој

Студенти четврте године и мастер студија Технолошког факултета Зворник су 10.12.2021. са предметним наставником проф. др Зораном Петровићем на предметима „Органска хемијска технологија 1“ и „Технологија рециклаже отпада у органској хемијској индустрији“ посјетили Рафинерију уља Модрича и „Оморика рециклажа“, Прњавор мали (општина Добој).

У Рафинерији уља Модрича студенти су упознати са процесним постројењима и опремом, производњом базних уља и мазива, те  контролом квалитета готових производа. У фирми „Оморика рециклажа“  студенти су се упознали са процесом рециклаже отпадне РЕТ амбалаже  и примјену за производњу РЕТ регранулата и фолије.

Студенти су задовољни обављеном посјетом и стручним лицима, који су им омогућили да стекну веће знање о производњи, карактеризацији и примјени моторних уља, те рециклажи отпадне РЕТ амбалаже у РЕТ регранулат и фолије, те еколошке и економске ефекте не само за фирму, него и за Републику Српску, односно БиХ. Посјета је проведена у складу са прописаним хигијенским и другим мјерама заштите.

Please Post Your Comments

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *