новембар 1, 2021

Дан факултета и свечана промоција дипломираних инжењера и мастера

У петак, 29.10.2021. године свечано је обиљежено 28 година рада Технолошког факултета Зворник. Овом приликом промовисано је 33 студента на основном (22 на студијском програму Хемијско инжењерство и технологија и 11 на студијском програму Биологија) и 8 студената на мастер студију, који су успјешно завршили  своје студије у школској 2020/2021. години.

Декан проф. др Драган Вујадиновић је у свом говору изнио развојни пут факултета у протеклих 28 година, те истакао да Технолошки факултет у Зворнику има незамјенљиву улогу у нашем региону на пољу образовања инжењера, мастера и доктора наука из области хемијске и прехрамбене технологије, као и професора биологије.

Такође, ове године биће уписана и прва генерација на новом мултидисциплинарном мастер студијском програму из области мониторинга вода и екологије, а који је проистекао као резултат зеједничке међународне активности на ЕРАСМУС пројекту ECOBIAS.

Посебну захвалност изразио је Влади Републике Српске и градоначелнику Града Зворника на подршци за реконструкцију зграде факултета, гдје је и отпочела прва фаза, а која ће бити изведена у оквиру пројекта „Енергетске ефикасности у Републици Српској”, као на несебичној подршци градске управе Града Зворика на челу са градоначелником која стипендира у текућој школској години и 20 првоуписаних студената у износу од по 5ооКМ.

Промовисаним дипломцима и мастерима дипломе су уручили  ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић и декан факултета проф. др Драган Вујадиновић. Свечаности су присуствовали и градоначелник Града Зворника Зоран Стевановић, проректор, продекани, професори, представници привреде и многи други пријатељи факултета.

На свечаности су уручени и пригодни поклони за три редовна професора и колегиницу лаборанта који су испраћени у пензију, као знак захвалности за несебичан труд и допринос у раду и развоју факултета.

Свим дипломцима и мастерима још једном честитамо и  желимо пуно успјеха у животу и будућем раду.

Please Post Your Comments

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *