јун 29, 2020

Мастер курс у оквиру пројекта ECOBIAS на Технолошком факултету

У оквиру Еразмус+ пројекта ,,Развој мастер курикулума из еколошког мониторинга и биоиндикација копнених вода на високошколским установама у региону Западног Балкана“ (ECOBIAS) на Технолошком факултету Зворник, Студијски програм Биологија, Универзитета у Источном Сарајеву, биће успостављен други циклус студија, мастер  (master courses).

Ријеч је о курсу из области еколошког мониторинга површинских вода, а све се реализује у оквиру Еразмус+ пројекта из области изградње капацитета у високом образовању (E+ KA2 CBHE).

Иначе, циљ пројекта је акредитација 27 мастер и курсева цјеложивотног учења из области еколошког мониторинга површинских вода, опремање седам лабораторија на Универзитетима у Босни и Херцеговини и Црној Гори и успостављање регионалне ECOBIAS академске мреже.

Технолошки факултет Зворник, Универзитета у Источном Сарајеву, Студијски програм Биологија,  представља проф. др Љубица Васиљевић, координатор и  Јована Амовић, администратор пројекта. Пројектом координира  Природно-математички факултет Универзитета у Новом Саду, а конзорцијум пројекта чини укупно 11 универзитета из пет земаља. У овом позиву су универзитети из Србије први пут аплицирали као програмски универзитети (Универзитет у Новом Саду и Универзитет у Нишу), са универзитетима из Хрватске (Свеучилиште у Загребу) и Њемачке (Universitaet Duisburg-Essen), а са партнерским универзитетима из Босне и Херцеговине и Црне Горе.  Поред Универзитета у Источном Сарајеву партнерски универзитети из Босне и Херцеговине су Универзитет у Сарајеву, Универзитет у Бањој Луци, Свеучилиште у Мостару, Универзитет у Тузли, Интернационални универзитет у Травнику, те Универзитет Доња Горица из Црне Горе.

Координатор пројекта је проф. др Снежана Радуловић, а администратор проф. др Душанка Цвијановић.

Више информација о овом пројекту налази се на овом линку https://www.ecobiaserasmus.com/.

Please Post Your Comments

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *