јануар 24, 2020

Потписан уговор између Технолошког факултета, Института за општу и физичку хемију и Зеохема

Данас је у просторијама Технолошког факултета Зворник Универзитета у Источном Сарајеву, потписан уговор о међусобној сарадњи између Технолошког факултета Зворник, Института за општу и физичку хемију а.д. из Београда и Зеохема д.о.о. из Зворника.

Уговор су потписали декан доц. др Драган Вујадиновић, испред Факултета, директор института др Стеван Благојевић, научни сарадник, испред Института за општу и физичку хемију и директор Зоран Петковић, испред Зеохема д.о.о.

Зеохем д.о.о. има дугогодишње искуство у освајању технологија из области силикатне и алумосиликатне, петрохемијске и прехрамбене индустрије док Технолошки факултет Зворник и Институт за општу и физичку хемију посједују високо-обрaзован научни кадар, опрему и располажу са условима за функционално испитивање и одређивање услова за рад процесне опреме којa је од интереса Зеохему д.о.о.

У склопу потписивања уговора, Зеохем. д.о.о. је донирао Технолошком факултету Зворник вриједну опрему у виду лабораторијског реактора на којем ће наставници и студенти докторских студија моћи вршити своја истраживања.

На овим основама оствариваће се двосмјерна сарадња између науке и привреде, а која ће омогућити повезивање институција у циљу развоја нових производа и подизање примјењивости науке и студија на Технолошком факултету Зворник, те на Институту за општу и физичку хемију а.д. из Београда.


Please Post Your Comments

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *