25 октобра, 2019

Одржана свечана промоција дипломираних студената и мастера

Данас је,  поводом 26 година од оснивања и рада, на Технолошком факултету у Зворнику Универзитета у Источном Сарајеву обиљежен Дан факултета  и одржана свечана промоција инжењера, мастера  и  професора биологије. Промовисанo је 26 дипломираних инжењера, 3 мастера прехрамбеног инжењерства  и 7 професора биологије.

Декан проф. др Миладин Глигорић је у свом говору истакао да Технолошки факултет у Зворнику 26 година има незамјенљиву улогу у нашем региону на пољу образовања инжењера, магистара и доктора наука из области хемијске и прехрамбене технологије, а однедавно и професора биологије.

Од оснивања до данас на факултет је уписано 2217 студената на сва три циклуса студија, од чега је дипломирало 433 студента првог циклуса, завршило мастер студије 30, магистрирало 46 и докторирало 29 кандидата. Тренутно на факултету студира 402 студента.

Свечаној промоцији су присуствовали ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф.др Милан Кулић са сарадницима, градоначелник града Зворника са сарадницима,  те представници привредног и јавног живота града Зворника.

Одлуком ННВ Факултета најбољи студенти у протеклој школској години биће награђени. За прошлу школску годину, студентима са највишим просјеком по години студија биће уручене новчане награде и пригодне  књиге. Награде ће бити додијељене након завршетка окобарског испитног рока, на посебној свечаности.

Please Post Your Comments

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *