септембар 28, 2019

Ноћ истраживача 2019

Технолошки факултет Зворник и ове године је био учесник манифестације Европска ноћ истраживача која се сваке године одржава широм Европе под иницијативом Европске комисије од 2005. године као дио FP7, а садашњег Horizon 2020 програма, који окупља велики број посјетилаца и истраживача једном годишње, посљедњег петка у септембру.
Циљ Ноћи истраживача од 2005. године је промоција научних истраживања и каријере научника – истраживача, као и подизање свијести код шире јавности о утицају истраживања на свакодневни живот. Циљ дружења је представљање истраживача у опуштеној и пријатељској атмосфери, истицању позитивног утицаја истраживача на свакодневни живот, те на промовисању каријере истраживача, посебно код младих.
Студенти Технолошког факултета показали су своја знања и из области хемије, физике и биологије, чиме су допринјели промоцији науке и самог факултета међу младима. Успјешно су се представили на овој манифестацији у Брчком и Бијељини гдје је учестовало чак 11 студената са три асистента. Факултет су представљали студенти: Дражен Микић, Љубинка Чембић, Милена Миловановић, Дарио Балабан, Тамара Остојић, Данијела Матовић, Ана Симић, Ана Андрић, Николина Чолаковић, Маја Радојевић и Валентина Новичић, и асистенти Миломирка Шкрба, Данијела Рајић и Срђан Вуковић.

Please Post Your Comments

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *