5 јула, 2019

ПОСJЕТА СТУДЕНАТА РУСКОГ Државног аграрног универзитета у Вороњежу

У протеклих недељу дана, Технолошки факултет Зворник угостио је студенте докторских студија руског Државног аграрног универзитета у Вороњежу.

У периоду од 01.07. до 04.07.2019. године, у оквиру размjене студената, а у складу са сарадњом Универзитета у Источном Сарајеву и Државног аграрног универзитета у Вороњежу, два студента докторских студија из Русије су имали могућност да раде у лабораторијама Технолошког факултета Зворник и упознају се са радом факултета.

Студенти, Анастасија Стакхурлова и Татјана Пономарева су током посјете извршиле дио својих докторских истраживања те се упознали са могућностима факултета у циљу продубљивања сарадње у будућности. Студенте је примио декан факултета проф. др Миладин Глигорић са сарадником, продеканом за наставу доц. др Драганом Вујадиновићем.

Посјета је спроведена током боравка студената Државног аграрног универзитета у Вороњежу на Универзитету у Источном Сарајеву. За госте су организоване и ваннаставне активности које укључују туристичке посјете градовима у Републици Српској, као и дружење са студентима Универзитета у Источном Сарајеву.

Посјета руских студената наставак је мобилности између ових високообразовних институција. Технолошки факултет захваљује гостима на посjети, студентима и наставном кадру на залагању и гостопримству.

 

Please Post Your Comments

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *