децембар 12, 2018

Потписан споразум о пословно-техничкој сарадњи

Представници Универзитета у Источном Сарајеву, Развојне агенције овог града и компаније “Златно зрно” потписали су два споразума о пословно-техничкој сарадњи.

Први споразум потписан је између Универзитета и Градске развојне агенције, а други између Пољопривредног и Технолошког факултета Универзитета у Источном Сарајеву и компаније “Златно зрно”.

Акценат сарадње Универзитета и Агенције биће подршка малим и средњим предузећима у источном дијелу Републике Српске на развоју иновативних потенцијала и трансфера технологије, као и умрежавању са сличним фирмама из ЕУ који ће се одвијати у оквиру Европске мреже предузетништва и програма Републике Српске.

Циљ споразума између Пољопривредног и Технолошког факултета Универзитета Источно Сарајево и компаније “Златно зрно” је пружање пословно-техничке сарадње, односно заједнички наступ и пружање услуга из области прехрамбене индустрије, технологије, савјетовања, тестирања и развоја производа, лабораторијских анализа и услуга, као и спровођење студентске праксе.