мај 22, 2018

Технолошком факултету Зворник додјељена Повеља Савеза инжењера и техничара Србије

Поводом обиљежавања великог Јубилеја 150 година Савеза инжењера и техничара Србије, у уторак 22. маја 2018. године, одржана је Свечана академија, у свечаној сали Грађевинског факултета у Београду.

Својим присуством Академију су увеличали представници Министарстава рударства и енергетике, просвете, науке и технолошког развоја, заштите животне средине, грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, трговине, туризма и телекомуникација, пољопривреде шумарства и водопривреде и културе и информисања Републике Србије, ректори универзитета, декани техничких факултета и директори бројних научних института и компанија.

Присутнима се  обратио председник Савеза др Игор Марић, као и г-дин Dirk  Bochar, генерални секретар FEANI Европске федерације националних инжењерских удружења.

Управни одбор Савеза инжењера и техничара Србије донио је Одлуку да се пободом јубилеја 150 година од оснивања, Технолошком факултету Зворник додјели Повеља због вишегодишње међусобне изузетно успјешне сарадње и заслуга у остваривању циљева и задатака инжењерске струке. У име Технолошког факултета Зворник Повељу је примио доц. др Александар Дошић, продекан за научно-истраживачки рад и предузетништво Технолошког факултета Зворник, Универзитета у Источном Сарајеву.

Поводом обележавања Јубилеја 150 година Савеза инжењера и техничара Србије, под покровитељствоим Српске академије наука и уметности, у Београду ће се 23. и 24. маја 2018. године одржати Научни скуп „Прошлост, садашњост и будућност инжењерства и архитектуре у Србији“.

Циљ Скупа је да се прикаже развој инжењерства у Србији у периоду од XIX вијека до данас и да се укаже на перспективу инжењерства у  XXI вијеку.

Please Post Your Comments

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *