30 марта, 2018

Одржана промоција такмичења за најбољу технолошку иновацију

Данас, у 13 часова у Свечаној сали Технолошког факултета одржана је промоција Такмичења за најбољу технолошку иновацију.

Министарство науке и технологије Републике Српске 12. годину за редом, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја Србије, организује такмичење за најбољу технолошку иновацију у Републици Српској. Тимови се могу пријављивати од 15.03. до 20.04. путем сајта www.inovacija.org.

Такмичење се одвија у више кругова од којих је први круг елиминациони гдје се осим оригиналности велика пажња посвећује реалној могућности тржишне верификације.

Циљ Такмичења за најбољу технолошку иновацију је подстицање иновативности и предузетништва, подршка иноваторству, помоћ у покретању послова, промоција иновација, те подстицај њихове комерцијализације.

Наградни фонд за такмичење износи 38.000 КМ, а као и претходне године специјалне награде ће добити и најуспјешнији средњошколски тим и најуспјешнији студентски тим. Као и прошле године, Министарство науке и технологије ће у осам градова Српске организовати промоцију такмичења.

Please Post Your Comments

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *