Драган Вујадиновић

  • Звање:Ванредни професор
  • Катедра: Прехрамбенa технологијa
  • Година дипломирања и институција: Универзитет у Српском Сарајеву, Технолошки факултет Зворник 2004.
  • Година магистратуре и институција: Универзитет у Источном Сарајеву, Технолошки факултет Зворник 2012.
  • Година доктората и институција: Универзитет у Источном Сарајеву, Технолошки факултет Зворник 2015.
  • Mail: dragan.vujadinovic@tfzv.ues.rs.ba
Интереси и истраживања:
(1)Vukić, M., Vujadinović, D., Ivanović, M., Gojković, V., & Grujić, R. (2017). Color change of orange and carrot juice blend treated by non‐thermal atmospheric plasma. Journal of Food Processing and Preservation.

(2)Vujadinović, D., Golić, B., Tomović, V., Gojković, V., Vukić, M., Grujić, R. (2017). Antimicrobial activity of essential oils and fruits supplement in reduced nitrite salts condition. Proceedings. The 6th International Scientific Meeting: Micology, Micotoxicology, and Mycosses, Matica Srpksa, Novi Sad.

(3)Tomović, V., Vujadinović, D., Grujić, R., Jokanović, M., Kevrešan, Ž., Škaljac, S., Šojić, B., Vasilev, D., Kocić-Tanackov, S., Hromiš, N. (2016). Аuswirkungder endpunkttemperatur im inneren auf den mineralstoffgehalt von schweinerückenbraten. Fleisch Wirtschaft.

(4)Tomović, V., Vujadinović, D., Grujić, R., Jokanović, M., Kevrešan, Ž., Škaljac, S., Šojić, B., Tasić, T., Ikonić, P., Hromiš, N. (2015). Effect of end-point internal temperature on mineral contents of boiled pork loin. Journal of Food Processing and Preservation.

(5)Vujadinović, D., Grujić, R., Tomović, V., Torbica, A. (2014). Effects of temperature and method of heat treatment on myofibrillar proteins of pork. Chemical Industry & Chemical Engineering Quarterly.