Драган Вујадиновић

  • Звање:Ванредни професор
  • Катедра: Прехрамбенa технологијa
  • Консултације:
    Уторак 11:00 - 13:00;
    Сриједа 11:00 - 13:00;
    Петак 11:00 - 13:00 часова.
  • Година дипломирања и институција: Универзитет у Српском Сарајеву, Технолошки факултет Зворник 2004.
  • Година магистратуре и институција: Универзитет у Источном Сарајеву, Технолошки факултет Зворник 2012.
  • Година доктората и институција: Универзитет у Источном Сарајеву, Технолошки факултет Зворник 2015.
  • Mail: dragan.vujadinovic@tfzv.ues.rs.ba
Интереси и истраживања:
(1) I. Kecojević, D. Mrkajić, V. Tomović, B. Bajić, M. Lazović, A. Joksimović, M. Tomović, A. Martinović, D. Vujadinović, S. Stefanović, V. Ðordević, Determination of Pesticide Residues in Fresh Fruits in the Serbian Market by LC-MS/MS, Foods (2025), 14, 1828. https://doi.org/10.3390/foods14101828

(2) Gojković-Cvjetković, V. S., Škuletić, D. M., Marjanović-Balaban, Ž. R., Vujadinović, D. P., Rajić, D. Z., & Tomović, V. M. (2024). Gliadin proteins in muffins with quinoa flour. *Food Processing: Techniques and Technology, 54*(1), 82-92. https://doi.org/10.21603/2074-9414-2024-1-2490

(3) M. Lazović, V. Tomović, I. Vasiljević, I. Kecojević, M. Tomović, A. Martinović, T. Žugić Petrović, B. Danilović, D. Vujadinović, I. Tomašević, M. Smiljanić, V. Đorđević, CADMIUM, LEAD, MERCURY, AND ARSENIC IN FRESH FRUITS AND FRUIT PRODUCTS INTENDED FOR HUMAN CONSUMPTION IN THE REPUBLIC OF SERBIA, 2015–2017, Food Aditives and contaminants: Part B, pp 2811-291, 2022. https://doi.org/10.1080/19393210.2022.2106313

(4) B. Šojić, B. Pavlić, V. Tomović, S. Kocić-Tanackov, S. Đurović, Z. Zeković, M. Belović, A. Torbica, M. Jokanović, N. Uromović, D. Vujadinović, M. Ivić, S. Škaljac, TOMATO POMACE EXTRACT AND ORGANIC PEPPERMINT ESSENTIAL OIL AS EFFECTIVE SODIUM NITRITE REPLACEMENT IN COOKED PORK SAUSAGES, Food Chemistry 330 2020. 127202.

(5) Šojić, V. Tomović, J. Savanović, S. Kocić-Tanackov, B. Pavlić, M. Jokanović, A. Milidrag, A. Martinović, D. Vujadinović, M. Vukić, SAGE (SALVIA OFFICINALIS L.) ESSENTIAL OIL AS A POTENTIAL REPLACEMENT FOR SODIUM NITRITE IN DRY FERMENTED SAUSAGES, MDPI, Processes, (9), 424, pp 1-15. 2021, https://doi.org/10.3390/pr9030424