27 септембра, 2018

Одржана свечана промоција дипломираних инжењера и мастера

На Технолошком факултету у Зворнику Универзитета у Источном Сарајеву данас је поводом 25 година од оснивања и рада,  обиљежен Дан Факултета  и одржана свечана промоција инжењера, мастера и  професора биологије. Промовисан је 21 дипломирани инжењер, 6 мастера (хемијског и прехрамбеног инжењерства),  и 2 професора биологије.

Декан проф. др Миладин Глигорић је у свом говору изнио развојни пут факултета у протеклих 25 година, те се захвалио свим субјектима који су у протеклом периоду финансијски или на други начин помогли у развоју факултета, као и свим наставницима, сарадницима и стручним службама који су били ангажовани у овом периоду.

Од оснивања до данас на факултет је уписано 2227 студената на сва три циклуса студија, од чега је дипломирало 383 студента првог циклуса, завршило мастер студије 27, магистрирало 46 и докторирало 29 кандидата. Тренутно на факултету студира 482 студента, 28 наставника и сарадника је у сталном радном односу и 20 радника у административним службама.

Свечаној промоцији су присуствовали Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, ректор Универзитета у Источном Сарајеву Стево Пашалић, народни посланик Споменка Стевановић, те представници привредног и јавног живота града Зворника.

На свечаности су уручена признања Факултета заслужним правним и физичким лицима као знак захвалности за дугогодишњу сарадњу и допринос у раду и развоју факултета.